Ціни на золото впали до чотирирічного мінімуму

Середа, 5 листопада 2014, 15:30

Ціни на золото знизилися до чотирирічного мінімуму за рахунок підвищення курсу долара і слабкого попиту на фізичному ринку.

Про це пише "Reuters".

В середу золото торгувалося по 1,145,69 долара за тройську унцію в порівнянні з 1,167,9 долара при закритті торгів у вівторок, раніше впавши до 1,143,66 долара за унцію - мінімальної позначки з квітня 2010 року.

Курс долара до ієни зріс до семирічного максимуму, після того як республіканці отримали більшість місць в Сенаті США в ході проміжних виборів.

Реклама:

Запаси найбільшого у світі забезпеченого золотом біржового фонду SPDR Gold Trust у вівторок впали до шестирічного мінімуму 738,82 тонни, а попит на золоті прикраси, монети і злитки - зазвичай зростаючий при зниженні цін - недостатньо сильний, щоб підтримати котирування.

На Шанхайській біржі золота в середу дорогоцінний метал коштує на 50 центів за унцію дешевше індикативної спотової ціни.

"У перспективі дуже мало сприятливих факторів. Незважаючи на вливання трильйонів доларів в економіку в останні роки, більшість центробанків стурбовані дефляцією, а не інфляцією. Крім того, зростання американського фондового ринку відволікає кошти інвесторів від інших ринків, включаючи і золото", - сказав аналітик FCStone Едвард Мейр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: