Ринок нерухомості України досяг дна - експерт

Середа, 5 листопада 2014, 15:08

Ринок нерухомості України досяг свого цінового дна.

Про це заявив президент міжнародної федерації нерухомості "Фіабсі-Україна" Олександр Бондаренко в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ще до "революції гідності" ми прогнозували песимістичний сценарій для ринку нерухомості. Сьогодні вперше за багато років хочеться дати оптимістичний прогноз. Сьогодні середній ціновий рівень для первинної житлової нерухомості становить 1 тисячу доларів і 1,28 тисяч доларів для вторинного ринку, що дає змогу говорити про досягнення цінового дна, прогнозованого мною минулої осені", - зазначив Бондаренко.

Він також зазначив, що це стосується ринку житла економ-класу, оскільки основний попит припадає саме на нього.

Реклама:

За словами Бондаренка можна очікувати переходу ринку нерухомості в період зростання, внутрішній інвестор може більше не чекати падіння ринку і вже зараз розглядати можливість інвестування в нерухомість.

Крім того, за словами Бондаренка існує величезний відкладений попит, викликаний міграційними процесами в країні.

Президент союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов, у свою чергу, повідомив, що зниження цін на 1 листопада 2014 року в доларовому еквіваленті становило 25% порівняно з аналогічним періодом 2013 року. При цьому основний спад припав на другий квартал 2014 року.

За його даними, середня середньозважена ціна пропозиції в Києві наразі становить 1,48 тисяч доларів за 1 квадратний метр.

Як повідомляв директор консалтингового центру "Ріелторський дім" Генріх Людкевич, за оцінками експертів 25% площ комерційної нерухомості не заповнені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!