"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ заборонила імпорт з Європи продуктів з яловичиною

Середа, 5 листопада 2014, 09:59

Росспоживнагляд обмежив імпорт яловичих ковбас, жаркого і гуляшу з Бельгії, Данії, Словаччини, Франції, Італії, Нідерландів, Португалії, Іспанії, Швеції, Польщі та Німеччини.

Про це говориться в повідомленні відомства, пишуть "Ведомости".

Згідно з повідомленням, це рішення прийнято після того, як у Німеччині Федеральне відомство захисту прав споживачів та безпеки продуктів харчування виявило в продуктових магазинах країни збудників сибірської виразки в продукції з яловичини.

"За даними Федерального відомства захисту прав споживачів та безпеки продуктів харчування ФРН, в декількох супермаркетах, м'ясних магазинах і на оптових підприємствах по всій Німеччині була виявлена ​​яловичина, заражена сибіркою. Вражені такі продукти, як "жаркое" з яловичини, гуляш і ковбаси. Виявлена ​​продукція вилучається", - цитує прес-служба Росспоживнагляду.

Реклама:

Згідно із інформацією відомства, встановлено, що інфіковане м'ясо вперше було виявлено після забою худоби в кінці вересня 2014 на фермі в Словаччині. Також були виявлені два випадки в Польщі при забої волів. 

Згідно із інформацією системи RASFF (Європейська система інформування про виявлені небезпеках в харчових продуктах і кормах для тварин) заражене м'ясо і продукція з нього поставлялися в Бельгію, Данію, Францію, Італію, Нідерланди, Португалію, Іспанію, Швецію, а в Німеччину було поставлено 3609 кг яловичини.

Випадків зараження людей не зафіксовано.

У зв'язку з цим російський регулятор посилив нагляд за продукцією з яловичини і вживає заходів по недопущенню її поставок в Росію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: