"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту марки Brent впала до 82,48 долара

Середа, 5 листопада 2014, 09:41

Світові ціни на нафту знижуються в ході торгів середи на тлі очікування статистики по запасах нафти від Міненерго США.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8.18 за московським часом знижувалася на 2,15% - до 77,12 долара за барель, нижче мінімуму з 2011 року, коли вартість нафти становила 77,19 долара за барель.

Ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшувалася на 2,79% - до мінімуму з 2010 року - 82,48 долара за барель.

Реклама:

Згідно з прогнозами аналітиків, опитаних агентством Рейтер, комерційні запаси нафти за тиждень, що завершився 31 жовтня, збільшилися на 2,3 мільйона барелів, тоді як позаминулого тижня запаси виросли на 2,06 мільйона барелів.

Крім того, запаси бензину на минулому тижні, за прогнозами аналітиків, знизилися на 0,5 мільйона барелів, а запаси дистилятів - всього на 1,7 мільйона барелів проти 5,3 мільйона барелів на позаминулому тижні.

Крім того, вартість "чорного золота" знижується під тиском збільшеної видобутку країн ОПЕК.

Згідно з даними аналітиків Bloomberg, видобуток ОПЕК збільшився за місяць на 53 тисячі барелів на день - до 30,974 мільйона, що є максимумом за останні 14 місяців. Проте, країни ОПЕК не збираються знижувати рівень видобутку до зустрічі в наступному місяці.

3 листопада державна компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco оголосила про зниження цін на паливо для американських клієнтів, посиливши тенденцію зниження вартості нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: