Суд стягнув з ОПЗ на користь Фірташа 1,3 мільярда

Вівторок, 4 листопада 2014, 20:18

Господарський суд Одеської області задовольнив позов ТОВ "РГК-трейдинг" до ПАТ "Одеський припортовий завод" про стягнення з останнього 1,21 млрд гривень боргу за газ, поставлений в січні-червні 2014 року, і 114 млн гривень штрафних санкцій за прострочення платежів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на директора "РГК-Трейдинг" Артема Компана.

Згідно з повідомленням, представники Одеського припортового заводу в суді не заперечували наявності боргу, а в ході розгляду справи завод перерахував "РГК-трейдинг" 26,7 млн ​​грн в рахунок його погашення.

"Звернутися до суду компанія "РГК-Трейдинг" була змушена у зв'язку з тим, що завод, за мовчазної згоди оператора ринку, не розрахувавшись з нами, перейшов до іншого постачальника, що повністю суперечить чинному законодавству, що регулює ринок газу. У зв'язку з тим, що керівництво ОПЗ не йде на контакт, ми були змушені звернутися в судові інстанції", - зазначив Компан.

Реклама:

Як уже повідомлялося, ЗМІ пов'язують "РГК Трейдинг" з бізнесменом Дмитром Фірташем.

ТОВ "РГК Трейдінг" було засновано в серпні 2013 року. У вересні минулого року компанія отримала ліцензію НКРЕ на постачання 400 млн кубометрів газу за нерегульованим тарифом.

Засновником компанії є кіпрський офшор Т.GI Gas Holdings Limited, а її директором − Артем Компан, який більш відомий як заступник голови правління з обліку та реалізації природного газу ПАТ "Дніпропетровськгаз" (в якому компаніям Дмитра Фірташа належить 26%).

Компан також є представником ТОВ "Регіональна газова компанія", яку ще раніше структури бізнесмена створили для управління його міськ- та облгазами. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!