"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Італійська ENI може вийти з проекту "Південний потік" - ЗМІ

Вівторок, 4 листопада 2014, 17:41

Італійська енергетична компанія ENI, партнер "Газпрому" за проектом "Південний потік", не виключає виходу з нього в разі зростання необхідних інвестиційних сум.

Про це заявив сьогодні головний керуючий ENI Клаудіо Дескальці, пише "Прайм".

"ENI продовжить займатися "Південним потоком", якщо сума необхідних інвестицій не перевищить 600 млн євро, в іншому випадку ми розглядаємо можливість виходу з проекту", - сказав підприємець.

За його словами, учасники проекту (крім ENI, французька EDF), німецька нафтогазова компанія "Вінтерсхалл" (Wintershall AG) відчувають труднощі з пошуком фінансування.

Реклама:

"ENI ніколи не змогла б вкласти 2,4 млрд євро, оскільки це занадто ризиковано для її фінансового балансу", - вказав Дескальці.

Він уточнив, що ENI змушена вносити зміни в стратегію, оскільки "ми компанія, справи якої йдуть непогано, але ми більше не володіємо можливістю вести бізнес, що вимагає великих обсягів ліквідності".

У місцевих ЗМІ давно звучить припущення про відмову ENI від участі в "Південному потоці", особливо враховуючи останні ускладнення в Брюсселі, де будуються перешкоди реалізації проекту.

Переговори між РФ і ЄС щодо врегулювання юридичних деталей припинені через ситуацію в Україні.

Крім того, в Європейській комісії вважають "Південний потік" занадто дорогим і "додатковим газопроводом" в нинішніх непростих економічних умовах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!