Держприкордонслужба оцінює проект "Стіна" в 8,4 мільярда

П'ятниця, 28 листопада 2014, 12:48

Державна прикордонна служба оцінює вартість реалізації проекту "Стіна" з облаштування кордону з Росією в 8,4 мільярда гривень.

Про це на прес-конференції сказав голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко, передають "Українські новини".

"Загальна орієнтовна сума видатків 8,362 млрд гривень", - повідомив він.

Відповідно до плану, на першому етапі цього року планується витратити 0,1 млрд гривень, в 2015 році - 2,67 млрд гривень і в 2016 році - 5,5 млрд гривень.

Реклама:

Голова Держприкордонслужби підкреслив, що 17 вересня Кабінет Міністрів прийняв рішення про облаштування системи оборонних споруджень на кордоні з Росією, із зоною проведення антитерористичної операції й анексованим Росією Кримом.

Вартість облаштування одного кілометра захисної лінії Назаренко оцінює в 3,7 млн гривень.

Прикордонники вже отримали для облаштування "Стіни" 235 млн гривень, надані фінансовими структурами Європейського Союзу. Ці кошти підуть на закупівлю техніки, інструментів і безпосередньо оборонні споруди.

Також Назаренко повідомив, що наразі обладнано вже 135,54 км кордону, зокрема на цій ділянці викопано протитанкові рови.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про проведення тендера на закупівлю обладнання для зміцнення україно-російського кордону до кінця 2014 року.

Яценюк прогнозує обладнання кордону з Росією протягом 3 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: