Слов'янська ТЕС купуватиме вугілля із зони АТО

Четвер, 27 листопада 2014, 18:25

Слов'янська ТЕС закуповуватиме вугілля у ДП "Сніжнеантрацит", а можливо - і у ДП "Свердловантрацит", що перебувають в неконтрольованій Україною зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомила представник "Донбасенерго" на засіданні НКРЕКУ в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Там питання вирішується - договір вже підписаний з "Сніжнеантрацит", вирішується щодо "Свердловантрацит". Для Слов'янської станції найкраще вугілля - це Свердлов", - сказала вона.

За словами представника "Донбасенерго", держпідприємства "Сніжнеантрацит" і "Свердловантрацит" відкрили банківські рахунки в Києві, на які і будуть перераховуватися кошти в рахунок оплати вугілля.

Реклама:

"Вугілля везуть. Щодо залізниці - є проблеми, щодо авто - немає проблем. Є договір щодо автотранспорту... 30 тисяч тонн ми плануємо привезти автотранспортом", - сказала вона.

"Донбасенерго" розраховує включити Слов'янську ТЕС в роботу з 31 грудня. "Плануємо перший, пробний пуск 27 грудня - це 7 блок, 1 корпус. Підключення до мережі - 31 грудня", - повідомила представник компанії членам НКРЕКУ.

"Донбасенерго" має намір на зборах акціонерів 17 грудня затвердити рішення про перереєстрацію з Донецька на території, підконтрольні України.

Як повідомлялося, "Донбасенерго" експлуатує Старобешівську і Слов'янську ТЕС сумарною встановленою потужністю 2880 МВт.

Роботу Слов'янської ТЕС зупинено через пошкодження в результаті бойових дій, в даний час на станції проводяться відновлювальні роботи.

Старобешівська ТЕС зараз працює 4 блоками, 1-2 блоки використовуються в маневреному режимі, до роботи готово 7 блоків станції. Запаси вугілля на Старобешівській ТЕС - 114 тисяч тонн.

ПрАТ "Енергоінвест Холдинг" володіє 60,773% акцій "Донбасенерго", ще 25% акцій генкомпанії належить державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: