"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Група Льовочкіна виграла боротьбу у Коломойського за 25% "Закарпаттяобленерго"

Четвер, 27 листопада 2014, 16:02

Фінансова компанія "Фаворит" придбала 25% акцій енергопостачальної компанії "Закарпаттяобленерго" за 255 млн гривень в ході торгів на Українській міжбанківській валютній біржі.

Про це у "ЛігаБізнесІнформ" пише Євген Головатюк.

26 листопада ФДМУ виставив на приватизацію 25% акцій "Закарпаттяобленерго" які залишилися у держави. Торги, що проходили на УМВБ, стартували з початкової ціни - 67,122 млн гривень.

До участі в конкурсі були допущені шість компаній. Але реальна боротьба розгорілася тільки між двома - ІК "Бізнес-Інвест" (Дніпропетровськ) і ФК "Фаворит" (Київ), розповів співробітник УМВБ.

Реклама:

Як зазначається, "Бізнес-Інвест" входить до групи "Приват" Ігоря Коломойського. Ця компанія вже засвітилася в цьому році. Саме на її вимогу було припинено продаж 7,24% акцій хімпідприємства "Сумихімпром", на які претендував Дмитро Фірташ.

Також "Бізнес-Інвест" відома своєю активною участю в корпоративному спорі навколо приватизації "Дніпроенерго" на стороні "Привата".

Про другого учасника приватизації відомо менше. ФК "Фаворит" належить київському підприємцю Михайлу Тараторіну, пише видання.

Два учасника фондового ринку розповіли, що "Фаворит" брав участь в конкурсі з приватизації 25% "Закарпаттяобленерго" на користь нинішніх мажоритарних акціонерів енергокомпанії - Ігоря Тинного і Сергія Льовочкіна з Іваном Фурсіним.

Конкуренція між "Приватом" і "групою Льовочкіна" призвела до того, що в ході торгів пакет "Закарпатьобленерго" подорожчав у чотири рази.

Переможцем конкурсу стала ФК "Фаворит", що запропонувала за блокуючий пакет ужгородського обленерго 255,06 млн гривень, що в 1,8 разу перевищує вартість продажу 50% акцій цієї компанії 2012 року в гривневому еквіваленті.

"Це ціна більш ніж висока для такої компанії і такого пакета акцій. Головну роль зіграла наявність конкуренції, чого раніше не помічалося", - каже старший аналітик Dragon Capital Денис Саква.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: