"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через махінації з ПДВ з бюджету вкрадено 70 мільярдів - Білоус

Понеділок, 24 листопада 2014, 13:37

Через махінації з ПДВ у 2013 році з Держбюджету було вкрадено 70 мільярдів гривень, тобто з кишені кожного українця шахраї поцупили понад 1500 гривень.

Про це заявив Голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус під час прямого ефіру на радіо "Голос столиці", повідомляє прес-служба ДФС.

"Цю ситуацію треба кардинально виправляти. Ми будемо проводити велику роз’яснювальну роботу з приводу різних питань введення електронного адміністрування, адже це складний податок, що вимагає складного обговорення", - заявив Білоус.

Білоус зазначив, що Державна фіскальна служба займається імплементацією нової системи адміністрування ПДВ.

Реклама:

"Реформу адміністрування ПДВ буде реалізовано. ПДВ це системоутворюючий податок у ЄС, як, до речі, і в нас. Зараз у нас ставка податку на додану вартість одна з найменших серед країн Європи. Проблема не у самому податку, а в його адмініструванні. Протягом останнього півроку ми виявляли злочині схеми навколо цього податку, які вказують на крадіжки десятків мільярдів гривень щороку", – наголосив Білоус.

За його словами, цей закон сприятиме наведенню дисципліни в платіжних відносинах в країні в цілому. Треба наголосити, що основні правила адміністрування ПДВ, до яких звикли платники, це все у новому законі зберігається.

"Треба буде лише забезпечити сплату ПДВ, а це призведе до нових грошових стосунків, а саме – пришвидшення розрахунків між контрагентами та розрахунків з постачальниками",– підкреслив голова Держфіскальної служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: