Росіяни скаржаться депутатам на подорожчання продуктів

Неділя, 23 листопада 2014, 14:16

Заступник голови комітету Держдуми з аграрних питань Надія Школкіна направила в суботу листа главі Федеральної антимонопольної служби Ігорю Артем'єву, в якому вона просить перевірити ціни на борошно, макаронні вироби і крупи та вжити заходів у разі виявлення спекуляцій.

Про це повідомляє ТАСС.

"До Держдуми надходять звернення громадян про різке підвищення роздрібних цін на соціально значущі продовольчі товари, зокрема на борошно пшеничне, макаронні вироби, рисову і гречану крупи", - йдеться в документі.

Школкіна послалася на інформацію Мінсільгоспу РФ, згідно з якою станом на 20 листопада 2014 року врожай пшениці становив 62,2 млн тонн, що на 14,5% більше, ніж у 2013 році, рису - 1,1 млн тонн, що на 10% більше, ніж торік, гречки - 744,7 тисяч тонн, що на 27,4% більше, ніж у 2013 році.

Реклама:

У зв'язку з цим парламентар просить Артем'єва "провести перевірку ціноутворення на всіх етапах обігу вищеназваної продовольчої продукції і в разі необхідності вжити оперативних заходів по припиненню зловживань, а також спекулятивного зростання цін з боку виробників, переробників і торгових мереж при реалізації продовольчої продукції".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!