Економічна ситуація в єврозоні залишається нестабільною - голова ЄЦБ

П'ятниця, 21 листопада 2014, 11:59

Економічна ситуація в єврозоні залишається слабкою, при цьому Європейський центробанк може розширити покупки активів з метою економічного стимулювання в разі реалізації інфляційних ризиків.

Про це заявив глава ЄЦБ Маріо Драгі в ході виступу на 24-му європейському банківському конгресі у Франкфурті, пише ТАСС.

За його словами, останні дані з ділової активності (індекси PMI) припускають, що упевнене відновлення економіки єврозони малоймовірно в найближчі місяці.

Крім того, Драгі зазначив, що ситуація з інфляцією залишається дуже складною, і ЄЦБ необхідно якнайшвидше підвищити інфляцію до прийнятного рівня.

Реклама:

При цьому Драгі повідомив, що ЄЦБ може розширити покупки активів якщо поточна політика виявиться неефективною або в разі реалізації потенційних інфляційних ризиків.

Як раніше повідомлялося, на за підсумками минулого засідання ЄЦБ 6 листопада Драгі заявив про те, що керівництво ЄЦБ доручило експертам розробити нові інструменти для стимулювання економіки, які можуть бути використані в майбутньому.

Крім того, глава ЄЦБ зазначив, що макроекономічні прогнози єврозони можуть бути переглянуті в бік зниження, підкресливши, що основними ризиками для економіки єврозони залишаються безробіття, недостатня кількість реформ в економіці та геополітичні ризики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!