Бахматюк закриває дві птахофабрики на Донбасі

Четвер, 20 листопада 2014, 16:05

Агрохолдинг "Авангард", найбільший виробник яєць в Україні, прийняв рішення закрити птахофабрики "Червоний прапор" (с. Червоний прапор, Луганська область) та "Інтербізнес" (с. Берестове, Донецька область) через напружену ситуацію в регіоні.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Агрохолдинг Avangardco IPL прийняв рішення про закриття половини своїх виробничих потужностей на сході України через ризики терористичних атак, а також непередбачуваного протистояння угруповань бойовиків між собою, що зробило неможливою роботу підприємств компанії на території Луганської та Донецької областей", - йдеться в повідомленні.

За даними холдингу, зазначені підприємства є одними з найбільших в компанії. На кожній фабриці на утриманні перебуває 1,5 млн голів, що сукупно становить до 10% від загального поголів'я птиці.

Реклама:

"Виробничі потужності підприємств щодня піддаються ризикам розкрадання сировини та поголів'я, зовнішнього втручання в роботу технологічного обладнання, викрадення автомобілів. Банди бойовиків змінюють один одного, розстрілюючи попередню "варту" відразу на території підприємств на очах у співробітників", - повідомляє компанія.

Як зазначається, з фабрики "Червоний прапор" бійці "отамана" Миколи Козіціна викрали понад 17 тисяч курей (їх везли на забій після завершення технологічного циклу) і роздавали жителям окупованого Первомайська під виглядом "гуманітарної допомоги".

У таких умовах компанія не може гарантувати безпеку співробітникам фабрики, а також забезпечити безперервність технологічного процесу, постачання кормів, проведення епідеміологічних заходів і стабільних відвантажень продукції клієнтам.

Працівникам фабрик вже запропоновано працевлаштування на інших підприємствах агрохолдингу.

Компанія зазначає, що птицю з зазначених підприємств буде вивезено, а за відсутності такої можливості - знищено.

"Авангард" - вертикально інтегрований холдинг, що спеціалізується на виробництві яєць і яєчних продуктів, є найбільшим гравцем на українському ринку. У січні-вересні 2014 року агрохолдинг зберіг виробництво яєць у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року на рівні 5,11 млрд штук.

Агрохолдинг завершив 2013 рік з чистим прибутком 238,1 млн доларів, що на 4% більше, ніж у 2012 році. Його виручка при цьому зросла на 5% - до 661,2 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: