Україна оновила рекорд імпорту газу через Словаччину

Четвер, 20 листопада 2014, 14:31

Україна 18 листопада імпортувала з боку Словаччини 31 млн куб. м природного газу, тоді як попередній максимум був встановлений 7 листопада, коли в країну надійшло 30,9 млн куб. м.

Про це повідомив начальник відділу зв'язків з громадськістю ПАТ "Укртрансгаз" Максим Белявський, передає "Інтерфакс-Україна".

За його даними, в цілому в період з 1 по 18 листопада в Україну зі Словаччини надійшло 548,7 млн куб. м газу.

Як повідомлялося, додаткова пропускна здатність газопроводу Вояни-Ужгород з'явилася після технічних удосконалень на українській стороні, тоді як раніше потужність газопроводу Вояни-Ужгород оцінювалася в 27 млрд куб. м на добу.

Реклама:

"Нафтогаз Україна" 22 жовтня повідомив, що проаналізувавши результати двох місяців роботи нового газопроводу Вояни-Ужгород на кордоні України та Словаччини, компанія запропонувала Eustream технічне рішення, яке дозволить значно розширити потужність цього газотранспортного маршруту.

"Нафтогаз України" до 2019 року викупив більшу частину вихідних транспортних потужностей на газопроводі Вояни-Ужгород у словацького оператора газотранспортної системи Eustream для поставок природного по маршруту "європейський ринок газу - Україна".

В вересні 2014 року Україна імпортувала з боку Словаччини близько 779 млн куб. м природного газу, в жовтні - 809,3 млн куб. м газу. При цьому ще в період тестових поставок природного газу з боку Словаччини в Україну - з 16 серпня по 1 вересня - надійшло понад 135 млн куб. м природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: