"Мотор Січ" продовжує поставляти авіадвигуни в РФ - АССАД

Четвер, 20 листопада 2014, 12:23

Незважаючи на складну ситуацію в Україні, авіадвигунобудівники Росії та України продовжують планові коопераційні поставки на підприємства двох країн.

Про це повідомив президент асоціації Союз авіаційного двигунобудування (АССАД) Віктор Чуйко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки все упаковки, штампування, агрегати авіадвигунів в рамках коопераційних поставок в нормальному режимі надходять з Росії в Україну і з України в Росію. Також нормально функціонує і система фінансових розрахунків", - сказав Чуйко.

Він нагадав, що, згідно з указом президента України Петра Порошенка, продукція військового призначення до Росії не поставляється, але в указі є уточнення, що це стосується тільки поставок для Міноборони РФ.

Реклама:

"В даний час запорізьке підприємство "Мотор Січ" поставляє в повному обсязі авіадвигуни для вертольотів цивільного призначення і для військових вертольотів, які виготовляються по лінії експорту", - сказав Чуйко.

За його словами, були певні проблеми з оплатою, але і це питання зараз вирішене.

"Минулого місяця Національний банк заборонив фінансування послуг, які не пов'язані з постачанням конкретних товарів, але на початку поточного місяця ця заборона була уточнена - дозволили оплату послуг на суму не більше 40 тисяч євро і платежі пішли", - сказав Чуйко.

Він зазначив, що обсяги співпраці між Росією і Україною у сфері авіаційного двигунобудування в цьому році будуть не нижче минулорічних.

"В цілому тенденція в порівнянні з минулим роком позитивна. Ростуть як кількісні показники виробництва авіадвигунів, так і обсяги їх продажів", - сказав Чуйко.

Нагадаємо, 13 листопада гендиректор російської корпорації "Тактичне ракетне озброєння" Борис Обносов заявлялв, що українська компанія "Мотор Січ" повністю призупинила поставки в Росію малорозмірних газотурбінних двигунів для крилатих ракет.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!