"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ "взяла приклад" з України: зробить у Криму вільну економічну зону

Середа, 19 листопада 2014, 17:16

Держдума РФ прийняла в другому читанні блок урядових законопроектів про створення в Криму і Севастополі вільної економічної зони.

Документи спрощують візовий режим, скорочують податок на прибуток і внески до соцфондів, обнулюють в деяких випадках мита, повідомляє "РИА Новости".

Трьома документами встановлюються особливості оподаткування в Криму і Севастополі, особливості здійснення держконтролю, в'їзду, функціонування вільної економічної зони.

Наприклад, для учасників економічної зони пропонується встановити нульову ставку з податку на прибуток від частки, що зараховується до федерального бюджету.

Реклама:

Термін створення СЕЗ - 25 років. Можливо також продовження режиму. Великі інвестори зможуть користуватися додатковими податковими пільгами і режимом вільної митної зони.

Зокрема, мова йде про безмитне ввезення на територію півострова імпортних товарів, а також комплектуючих і устаткування, яке необхідно для введення діяльності.

Інвестори отримають право постачати свою продукцію на російські ринки, а також здійснювати експорт, в тому числі в країни Митного союзу.

Щоб стати учасником СЕЗ компанія повинна представити інвестиційну декларацію для реалізації того чи іншого проекту.

Резиденти зобов'язані протягом трьох років вкласти в цей інвестпроект не менше 30 мільйонів рублів, а для малого і середнього бізнесу - не менше трьох мільйонів рублів.

Нагадаємо, 14 серпня Верховна рада України підтримала законопроект під №4032а про створення ВЕЗ у окупованому Криму.

Відповідно до закону, на території півострова діє особливий правовий режим економічної діяльності фізичних і юридичних осіб, а також особливий режим внутрішньої і зовнішньої міграції фізичних осіб.

В межах ВЕЗ Криму створюється вільна митна зона.

Як відомо, експерти запевняють, що прийнявши Закон "Про вільну економічну зону "Крим", Україна фактично визнала Крим не своєю територією, відмовившись від своїх громадян, які тепер вважаються "нерезидентами".

Такий стан речей вигідний тільки великому бізнесу, наближеному до Януковича і Порошенка, який може не платити податки Україні, користуватися митними пільгами і спокійно себе почувати "в російському Криму".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: