Липецька фабрика Порошенка звільнила 300 робітників

Середа, 19 листопада 2014, 12:36

Керівництво фабрики української кондитерської компанії Roshen в Липецьку сповістило центри зайнятості регіону про звільнення 300 робітників та інженерів.

Про це повідомив керівник центру зайнятості Липецька Олег Фірсов, пише "Прайм".

За його словами, до них надійшло 248 таких сповіщень, ще 52 - в центр зайнятості Липецького району, це більше 10% колективу.

Абсолютна більшість скорочуваних - представники робочих спеціальностей - оператори ліній, укладальники, пакувальники. При цьому керівництво фабрики залишає на виробництві пільгові категорії робітників - батьків багатодітних сімей, тих, хто один виховує дитину, зазначив Фірсов.

Реклама:

Проблем з працевлаштуванням звільнених з Roshen не буде, вважає керівник центру зайнятості.

У Липецькій області один з найнижчих в Росії рівень безробіття.

"Робота знайдеться всім", - сказав Фірсов.

Основною причиною звільнення робітників на Roshen називають скорочення виробництва, викликаного різким падінням попиту, відзначив Фірсов.

Корпорацію Roshen, яка є одним з найбільших в світі виробників кондитерських виробів, заснував президент України Петро Порошенко.

Протягом 2014 фабрика була змушена двічі призупинити роботу через скупчення продукції на складах, оскільки торговельні мережі і населення регіону стали менше купувати продукцію, вироблену в Липецьку.

В березні фабрика припиняла роботу через позов російського холдингу "Об'єднані кондитери", який розпочав судові переслідування всіх кондитерських виробників Росії за використання ними колишніх радянських торгових марок.

Тоді гендиректор фабрики Таїсія Вороніна повідомила, що липецький випуск спірної продукції припинений, проте до підприємства були подані судові позови в розмірі 2,4 млрд рублів, "що є безпрецедентним в кондитерській галузі в РФ", зазначила Вороніна.

Корпорація Roshen придбала акції липецкой кондитерської фабрики в 2001 році. Фабрика випускає кілька видів карамелі, ірис, желейні цукерки, печиво.

Продукція виробляється на двох майданчиках - у Липецьку і селі Сенцової Липецької області. За даними Roshen, частка компанії на ринку РФ становить близько 7 відсотків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: