Ще два судна з вугіллям із ПАР прибудуть в Україну у грудні

Вівторок, 18 листопада 2014, 18:55

Наступні два судна з вугіллям з Південно-Африканської Республіки прибудуть в українські порти у грудні.

Про це повідомляє прес-служба ДП "Іллічівський морський торговельний порт".

"Ще два судна прибудуть в українські порти вже в грудні: балкар "Rosco Poplar" візьме на борт 77,8 тисяч тонн вугілля, балкар "Bottiglieri Sophie Green" 84 тисячі тонн вугілля", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними головної диспетчерської порту, враховуючи порядок розподілу суден: 2 - в ДП "ІМТП", 1 - в порт "Южний", в грудні в порту слід очікувати балкер "Bottiglieri Sophie Green".

Реклама:

Також наголошується, що в неділю, 16 листопада, було завершено розвантаження другого судна з імпортним вугіллям з ПАР.

"На даний момент йде процес навантаження вугілля на поїзди. За інструкцією вантажоодержувача, кінцевий пункт доставки вантажу - Трипільська ТЕС і Зміївська ТЕС", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, "Укрінтеренерго" 19 серпня підписало угоду із компанією Steel Mont Trading Ltd. на постачання 1 млн тонн вугілля антрацитної групи для ТЕС державній енергогенеруючій компанії "Центренерго".

Згідно з контрактом, вартість закупівлі південноафриканського вугілля становить 86 доларів за тонну, а його ціна з урахуванням транспортних та інших витрат після доставки на склади ТЕС "Центренерго" коливається в районі 110 доларів.

На початку листопада Генеральна прокуратура почала розслідування щодо завищених цін під час закупівлі вугілля із ПАР.

Раніше ЗМІ повідомили, що причиною початку розслідування став сумнів президента України Петра Порошенка у прозорості схеми постачання вугілля із ПАР в Україну, яку він озвучив на засіданні РНБО.

7 листопада на допит у Генпрокуратуру були викликані керівники держкомпаній "Укрінтеренерго" і "Центренерго". Вони надали слідчим контракти на закупівлю вугілля із Південно-Африканської Республіки, після чого їх відпустили.

У понеділок, 10 листопада, у Генпрокуратуру як свідок був викликаний глава Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: