З 18 листопада студенти купуватимуть пільгові квитки через Інтернет

Понеділок, 17 листопада 2014, 11:14

З 18 листопада 2014 року студенти та учні професійно-технічних навчальних закладів, дані яких внесені до Єдиної державної електронної бази Міносвіти, зможуть купувати пільгові квитки через офіційний сайт Укрзалізниці.

Про це йдеться у повідомленні Укрзалізниці.

"Щоб придбати пільговий квиток через Інтернет, студентам та учням професійно-технічних навчальних закладів потрібно зазначити серію та номер студентського квитка, прізвище та ім’я для їх звірки з Єдиною державною електронною базою з питань освіти (ЄДЕБО). Якщо  студентський квиток буде підтверджений ЄДЕБО, пасажир зможе оформити пільговий проїзний документ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перевірити дані щодо наявності власного студентського (учнівського) квитка у Єдиній державній електронній базі з питань освіти можна за посиланням http://www.inforesurs.gov.ua/info-per/inforesurs-per-doc.html.

Реклама:

У разі відсутності зазначених даних, Міносвіти  радить студенту або учню звернутися до адміністрації навчального закладу, в якому він навчається.

Нагадаємо, студентам денної форми навчання  вищих навчальних закладів I - IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних  навчальних закладів незалежно від форм власності впродовж року надається 50 % знижка на проїзд  у загальних та плацкартних вагонах, вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів міжміського сполучення і всіх вагонах регіональних поїздів.  

Наразі через мережу Інтернет пасажири можуть придбати електронні квитки, які можна самостійно роздрукувати  та йти на посадку до поїзда, на всі поїзди внутрішнього сполучення крім регіональних та додаткових поїздів.

Електронні квитки мають статус розрахункового документа (фіскального чека). Також електронний квиток, оформлений через Інтернет, практично неможливо втратити - його можна роздрукувати необмежену кількість разів з листа, який приходить на електронну пошту клієнта.

Загалом з початку року пасажири купили і забронювали через Інтернет 4,7 млн залізничних квитків,  майже 2,6 млн з них - електронні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!