Компанія Apple коштує більше, ніж весь російський фондовий ринок

П'ятниця, 14 листопада 2014, 12:13

Продавши компанію Apple Inc, можна придбати весь фондовий ринок Росії і ще купити кожному росіянину iPhone 6 Plus.
 
Такі розрахунки провів Bloomberg, посилаючись на загальну капіталізацію всіх публічних компаній на ринку найбільшої країни.
 
Як виявляється, їх вартість нижче найдорожчої компанії.
 
Ціна російських акцій різко впала - до 531 млрд доларів цього року, в той час як вартість Apple досягла 652 млрд доларів, згідно з даними Bloomberg.
 
Технологічні інновації компанії і вартість бренду привертають інвесторів, тоді як політичні конфлікти в Росії, санкції і загроза економічного застою в наступному році змушують їх нервувати, відзначає портфельний менеджер Kapital Asset Management LLC, в управлінні якого в Москві знаходиться близько 4 млрд доларів.
 
"Apple працює з акціонерами, щоб максимізувати прибуток і може бути впевненим у захисті власності законом. У Росії, законодавчий захист власності не такий хороший, у більшості державних компаній погане корпоративне управління, ресурси зосереджені в руках держави і брати в борг дорого", - підкреслює він.
 
"Після всього цього, коли ви ще залучені в конфлікти з сусідами, стає дуже непросто переконати інвесторів з усього світу інвестувати сюди", - додає він.
 
У Росії 70-відсотковий шанс рецесії в найближчі 12 місяців, вважають економісти, опитані проектом  Bloomberg.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: