Росія відчула брак солі через падіння поставок з України

П'ятниця, 14 листопада 2014, 11:47

Мінсільгосп РФ зафіксував брак  харчової солі в Росії через падіння поставок з України.

Про це заявив заступник міністра сільського господарства РФ Андрій Волков в ході форуму "Продовольча безпека Росії", пише ТАСС.

"Показники (забезпеченості Росії) харчової солі занижені. Це пов'язано з досить великою кількістю солі з України", - сказав він.

"За рахунок логістики бізнесу було трохи вигідніше її (сіль) поставляти з України", - пояснив заступник міністра.

Реклама:

Волков додав, що зараз відбувається переорієнтація джерел поставок.

Згідно з даними Асоціації виробників і постачальників продовольчих товарів, частка імпортної харчової солі в 2013 році в Росії становила 40% (близько 0,6 млн тонн).

Річна потреба РФ в харчовій солі становить близько 1,5-1,6 млн тонн.

При цьому Україна в минулому році поставила на російський ринок 0,5 млн тонн харчової солі, або 80% загального обсягу імпорту.

Найбільший імпортер солі в Росію - українське держпідприємство "Артемсіль". Компанія поставила в РФ в 2013 році 1,6 млн тонн харчової та технічної солі.

Раніше ТАСС повідомляв, що "Артемсіль" припиняла виробництво навесні 2014 року в зв'язку з дестабілізацією економічної ситуації в Україні.

Однак тоді Мінсільгосп РФ заявив агентству, що скорочення імпортних поставок солі на російський ринок не привело до його дестабілізації і "сприятиме розвитку вітчизняного виробництва".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!