"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent впала до мінімуму за 4 роки

Четвер, 13 листопада 2014, 15:54

Нафта еталонних марок продовжує падати в ціні в ході торгів в четвер на побоюваннях, що Організація країн-експортерів нафти не стане знижувати видобуток достатніми темпами, щоб усунути перенасичення ринку.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Грудневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 15:54 МСК у четвер впали в ціні на 1,48 долара - до 78,9 долара за барель, мінімальної позначки з вересня 2010 року.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі опустилася до зазначеного часу на 0,88 долара (1,14%) - до 76,3 долара за барель.

Реклама:

Міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі ан-Нуеймі напередодні заявив, що його країна виступає за стабільність нафтового ринку, і спекуляції про цінову війну в рамках ОПЕК необгрунтовані.

Видобуток нафти в країнах ОПЕК в жовтні впав на 226,4 тисяч барелів на добу порівняно з вереснем, максимальними темпами з березня, до 30,25 млн барелів на добу, свідчить звіт організації. При цьому Саудівська Аравія скоротила видобуток майже на 70 тисяч барелів на добу, до мінімуму за сім місяців.

Наступне засідання ОПЕК відбудеться 27 листопада.

"Інвестори розуміють, що істотного зниження квот на майбутньому засіданні чекати не варто. При цьому темпи зростання видобутку сланцевої нафти в США продовжують дивувати", - сказав аналітик Goldman Sachs Джефф Каррі.

Крім того, в четвер будуть оприлюднені офіційні дані про запаси енергоносіїв у США.

За прогнозами аналітиків, опитаних Bloomberg, запаси нафти в країні зросли минулого тижня на 1,1 млн барелів - до 381,3 млн барелів, максимуму з липня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!