Ціна на Brent впала нижче 80 доларів за барель

Четвер, 13 листопада 2014, 10:08

Ціна нафти марки Brent в британській столиці впала нижче 80 доларів за барель, причиною аналітики вважають сумніви учасників ринку в тому, що країни ОПЕК готові скоротити видобуток для стабілізації цін.

Про це пише "Прайм".

В останній раз ціна на нафту марки Brent опускалася нижче 80 доларів чотири роки тому - у вересні 2010 року.

До закінчення сесії на лондонській Міжконтинентальній біржі ф'ючерсних угод вартість грудневих контрактів на поставки суміші Brent (що складається з нафти, видобутої з різних свердловин на шельфі Північного моря) зменшилася на 1,79 долара - до 79,88 долара за барель.

Реклама:

На Нью-Йоркській товарній біржі, де торги ще тривають, вартість бареля техаської світлої нафти (WTI) з поставкою в грудні скоротилася на 0,91 долара, досягнувши на проміжній позначці сесії рівня в 76,86 долара.

"Існує достатньо ознак того, що ОПЕК повинен скоротити пропозицію нафти на ринок, щоб підтримати ціни, проте не існує ознак того, що він готовий почати дії, необхідні для цього, - вважає Тім Еванс, аналітик компанії Citi Futures Perspective. - Ринок нафти потрібно перебалансувати. Це економічні уроки, які викликають падіння цін в останні чотири місяці", - вважає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: