В НБУ придумали, як вийти на оптимальний курс гривні

Середа, 12 листопада 2014, 20:04

З'явилися перші позитивні результати аукціонів Національного банку по пошуку рівноважного курсу, про що свідчить зміцнення національної валюти на міжбанківському валютному ринку.

Про це повідомив журналістам начальник управління валютних операцій та аналізу фінансових ринків НБУ Сергій Пономаренко, передає УНІАН.

"Сьогодні ми маємо перші позитивні результати аукціону. Курс гривні почав зміцнюватися. Це гарна новина, адже це означає, що на цих цінових рівнях вже є експортери, які хочуть продати валютну виручку, і є імпортери, які вирішили не купувати валюту. Банки це відчули і відобразили у своїх заявках, поданих регулятору", - сказав Пономаренко.

Чиновник повідомив, що за результатами сьогоднішнього аукціону середньозважений курс гривні становив 15,7350 гривні за долар, курс відсікання - 15,6075 гривні за долар.

Реклама:

Крім того, Пономаренко розповів про нові правила, за якими проводився валютний аукціон 12 листопада.

"Було прийняте рішення орієнтуватися на середньозважений курс. Тобто заявки банків задовольняються, починаючи з тих, хто запропонував курс купівлі на рівні середньозваженого курсу і нижче. На мою думку, такий метод відповідає очікуванням усіх учасників наших щоденних аукціонів", - пояснив він.

Нагадаємо, Нацбанк з 5 листопада щодня проводить валютні аукціони невеликих обсягів за голландською схемою, щоб знайти нормальний рівноважний рівень курсу або стабілізувати курс на нинішньому рівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!