Знайшовся покупець на російську фабрику Порошенка

Середа, 12 листопада 2014, 18:13

Один з найбільших російських виробників снеків - холдинг "КДВ груп" основний претендент на купівлю російських активів кондитерської компанії "Roshen", що належать президентові України Петру Порошенку.

Про це розповіли джерела знайомі з ходом угоди, повідомляє "Forbes.ru".

Крім того, інформацію про інтерес групи КДВ до купівлі фабрик "Roshen" в Липецьку підтвердило джерело в самій КДВ.

За словами джерела, КДВ проявила інтерес не тільки до недавно модернізованих фабрик в Липецьку, на які витрачалася значна частина доходів "Roshen" за останні роки, а й на логістичний центр класу А розміром 32 тисячі квадратних метрів з щоденним оборотом понад 3,5 тисячі тонн.

Реклама:

Виручка російського підрозділу української кондитерської фабрики "Roshen" - ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" - в 2013 році за РСБО збільшилася на 23% порівняно з попереднім роком і становила 2,16 млрд рублів. За даними "Roshen", частка компанії на російському кондитерському ринку становила 7%.

Засновником і співвласником компанії "КДВ Групп" є томський підприємець Денис Штенгелев. Компанія заснована в 1994 році на базі кондитерського дому "Восток".

Їй належить компанія "Бриджтаун Фудс", бренд "Бабкины семечки", а також холдинг "Сибирский берег". Виручка торік становила 43,4 млрд рублів, при цьому доходи зросли на 10,8 млрд рублів.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що почав продавати підконтрольний йому бізнес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: