Росіяни почали відчувати наслідки заборони на імпорт продуктів

Вівторок, 11 листопада 2014, 11:27

Росіяни почали відчувати на собі негативні наслідки заборони на поставки продовольства, введеного в відповідь на західні санкції.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на результати опитування "Левада-центру".

Число росіян, які схвалюють продовольче ембарго, знизилося в порівнянні з серпнем з 78 до 73%, а число тих, у кого відповідні санкції не викликали проблем з харчуванням, зменшилася з 63 до 52%, свідчать результати дослідження.

При цьому майже вдвічі - до 64% - зросла кількысть росіян, котрі помітили зростання цін на продукти в магазинах.

Реклама:

Крім того, 61% респондентів зізналися, що чекають зниження рівня життя і економічної кризи, а 56% відзначили, що це викликано приєднанням Криму до Росії і політикою РФ відносно України.

 

Росіяни хоч і помітили зростання цін, але звинувачують у цьому не уряд, а Захід, прокоментував результати опитування заступник голови "Левада-центру" Олексій Гражданкін, зазначивши, що громадяни готові терпіти труднощі заради досягнення Росією політичних цілей.

"Дії керівництва країни в умовах антиросійських санкцій більшість вважають розумними та адекватними. Росія змушена захищатися від безпрецедентного тиску, тому й склалася ситуація з подорожчанням, вважають опитані", - пояснив Гражданкін.

При цьому він висловив упевненість, що навіть продовження зростання цін не призведе до масового невдоволення громадян.

Нагадаємо, 7 серпня Росія оголосила про заборону на постачання м'ясної продукції, овочів і фруктів, морепродуктів і охолодженої риби, молока і молочних продуктів з країн Євросоюзу, Австралії, Канади, Норвегії та США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: