Ярему просять покарати Яценюка й Шеремету, за втрату об'єктів ВПК

Понеділок, 10 листопада 2014, 20:53

Народний депутат, член ВО Свобода Юрій Сиротюк, вимагає розслідувати бездіяльність прем’єр-міністра Арсенія Яценюка й колишнього міністра економічного розвитку Павла Шеремети, що призвела до переходу в руки окупантів об'єктів ВПК.

Про це йдеться у зверненні депутата до Генерального прокурора Віталія Яреми.

"Ще 18 червня 2014 року я звернувся з депутатським запитом до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка щодо потреби евакуації Сніжнянського машинобудівного заводу ВАТ "Мотор Січ", - йдеться у зверненні.

Як зазначається, на ньому виготовлялася унікальна продукція військового призначення - деталі для авіаційних двигунів.

Реклама:

"Також я вимагав негайної евакуації найбільших в Україні складів зброї з міста Артемівська, що знаходиться безпосередньо у прифронтовій зоні. Мій запит був переправлений до міністра економічного розвитку Павла Шеремети", - повідомив депутат.

 
 

За його словами, Шеремета у відповідь пояснив, що режим АТО не передбачає повномасштабної евакуації.

"В результаті службового недбальства органів виконавчої влади протягом літа-осені 2014 року до РФ було вивезене цінне устаткування та технічна документація багатьох підприємств, зокрема Сніжнянського машинобудівного заводу ВАТ "Мотор-Січ" та Державної акціонерної холдингової компанії "Топаз", - заявив депутат.

У зв’язку з цим, депутат просить розслідувати злочинну бездіяльність Яценюка та Шеремети, що призвела до переходу унікальних підприємств військо-промислового комплексу до рук окупантів, та притягнути винуватців до відповідальності.

"Розслідувати, чому технічна документація не була вчасно вивезена з заводів ВПК у зоні АТО, та притягнути винуватців до відповідальності", - йдеться у зверненні.

Також нардеп вимагає розслідувати злочинну бездіяльність Міноборони та інших силових органів, що затягують питання евакуації складів зброї у місті Артемівськ, що може призвести до їхнього переходу під контроль окупантів та терористичних організацій, і притягнути винуватців до відповідальності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: