"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft більше не розроблятиме Skype в Росії

Понеділок, 10 листопада 2014, 14:24

Компанія Microsoft ліквідує розташований в Зеленограді офіс розробки сервісів Skype, частину розробників переводять в офіс компанії в Празі.

Про це повідомили в прес-службі компанії Microsoft, пишуть "Ведомости".

Skype ніколи не відкривав свого офісу в Росії - була команда, яка займалася розробками для Skype, пояснила представник Microsoft Олександра Парішева.

У січні 2011 року Skype викупив російського розробника сервісу мобільних відеоповідомлень Qik за 150 млн доларів у венчурного фонду Almaz Capital.

Реклама:

За словами Парішевої, стратегія компанії передбачає укрупнення деяких міжнародних R&D-центрів, тому розробки для Skype, які раніше виконувалися в Росії, тепер вестимуться в міжнародних центрах - частина розробників увійшла в команди, що знаходяться в Празі та інших містах.

Це зроблено, щоб підвищити ефективність центрів розробки і об'єднати провідних інженерів, що працюють над одним напрямком.

Зокрема, комунікацію між центрами розробки ускладнює різниця часових поясів, пояснює Парішева.

У російському офісі працювало близько сотні програмістів, третина погодилися переїхати до Праги, а решті виплатили порівняну з піврічною зарплатою вихідну допомогу, каже колишній співробітник компанії.

Розробників було набагато менше, стверджує джерело в Microsoft, але не говорить скільки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: