Коболєв пропонує Росії самій вибивати плату за газ з терористів

Понеділок, 10 листопада 2014, 12:44

Росія має виставляти окремі рахунки за газ територіям, які зараз не підконтрольні українській владі.

Про це в інтерв'ю DW розповів голова правління "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв.

"Наскільки я знаю, питання стояло дещо іншим чином. Дані території нині перебувають під контролем, говорячи політично коректно, озброєних людей. Вони нам не платять гроші, хоча ми постачаємо газ на ці території", - заявив Коболєв, відповідаючи на питання про те, чи Україна запропонувала Росії постачати газ до частини Східної України, так званих "ДНР" і "ЛНР".

За словами глави компанії, і "Нафтогаз", і Україна опиняється через це в ситуації, коли ми купуємо газ за досить високою ринковою ціною (ми навіть вважаємо, що вона вища ринкової) у Росії і повинні його безкоштовно передавати на ті території, про які так "піклується" Російська Федерація.

Реклама:

"Це дуже схоже на приклад Придністров'я - газ споживають у самопроголошеній республіці, а рахунок виставляється Молдові. Ми вважаємо, що така ситуація є щонайменше некоректною. І вона вимагає пошуку якогось рішення. Поки що "Нафтогаз" і досі постачає на Донбас газ", - каже голова "Нафтогазу".

Коболев зазначив, що технічно це не викликає у жодних проблем.

"Ми говоримо радше про питання фінансових розрахунків. Якщо РФ каже нам, що Україна або "Нафтогаз" як компанія зобов'язані платити за рахунками, ми вважаємо, що такий же підхід треба застосувати і до територій, які знаходяться не під нашим контролем", підсумував Коболєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!