У МОЗ розпиляли 159 мільйонів на постачання лікарських препаратів

Понеділок, 10 листопада 2014, 11:09

Міністерство охорони здоров’я за результатами тендерів уклало низку угод на постачання лікарських препаратів та устаткування на 158,7 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначає видання, понад чверть підрядів виграло ТОВ "Компанія "Укроптпостач" з групи Петра Багрія, яке отримає 44,47 млн гривень за препарати для онкохворих.

Компанія по більшій частині найменувань знизила ціни у порівнянні з минулим роком на 9-54%. Однак у грошовому виразі подешевлення торкнулось ліків на суму 14 млн грн.

Реклама:

Разом з тим фірма підняла ціни на Метотрексат і Цисплатин у 2,5 рази по відношенню до минулорічних тендерів МОЗ. На ці препарати припадає 30 млн гривень від загальної суми виграних тендерів "Укроптпостачу" минулого тижня.

Також значні суми минулого тижня виграли наступні компанії: ТОВ "Людмила – Фарм" Олени Миронової та Костянтина Грошева - 47,75 млн грн.

ПрАТ "Біофарма" нардепа Василя Хмельницького і екс-заступника міністра інфраструктури Костянтина Єфименка - 22,06 млн грн.

ТОВ "Лінк-медитал" Миколи та Олексія Баришевських - 15,63 млн грн.

ТОВ "Бакмед" з групи колишніх керівників державного "Укрмедпостачу" Сергія Ледіна і Леоніда Калінніка - 11,6 млн грн.

ТОВ "Вектор Фарма", за даними екс-голови Держкомпідприємництіва Михайла Бродського відноситься до групи Дмитра Підтуркіна, який був радником голови МОЗ Раїси Богатирьової, - 7,61 млн грн.

ТОВ "Нортон-Україна" з групи Бориса Литовського - 5,19 млн грн.

Всі ці фірми входили до пулу постачальників МОЗу у попередні роки.

Цього року МОЗ проводить закупівлі найдовше у порівнянні з минулими роками. Першу тендерну угоду було укладено лише у серпні.

Зараз з запланованих тендерів на суму близько 2 млрд гривень завершились укладанням угод закупівлі лише на 771 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!