"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Міноборони запевняють, що вже озброїли армію на понад 150 мільйонів

Субота, 1 листопада 2014, 13:47

На даний момент у війська поставлено озброєння і військової техніки на суму понад 150 мільйонів гривень.

Про це повідомив заступник Міністра оборони Петро Мехед на брифінгу, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Це насамперед модернізовані танки "Булат", модернізовані літаки Су-25, протитанкові ракетні комплекси "Стугна-П", станції "Адрос" та вертольоти Мі-8 МТВ. Крім цього, в армію поставлено 500 одиниць сучаснихкаліматорних прицілів для стрілецької зброї, 6 одиниць нових зразків стрілецької зброї виробництва "Форт", 120 одиниць переобладнаних автоматів Калашникова", - зазначив він.

При цьому він додав, що найближчим часом очікується поставка близько 700 тепловізорів, понад 600 одиниць сучасної стрілецької зброї, а також новий БТР-4Е.

Реклама:

За словами Мехеда, для закупівлі озброєння та військової техніки бюджетом у цьому році передбачений фінансовий ресурс у розмірі 1,268 млрд грн.

Заступник Міністра оборони також повідомив, що "для відновлення озброєння і військової техніки у зоні АТО діє понад 50 ремонтних груп, розгорнуто 5 польових штабів. Виконання зазначених заходів дозволило привести до боєздатного стану понад 14,5 тис. одиниць техніки".

Крім того, відзначив Мехед, на підприємствах промисловості в ремонті перебувають понад 800 одиниць техніки.

За його словами, на сьогодні понад 126 відремонтованих та модернізованих зразків озброєння та військової техніки вже виконують завдання на Сході України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: