"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Россільгоспнагляд відновив сертифікацію української свинини

Четвер, 9 жовтня 2014, 20:50

Федеральна служба з ветеринарного та фітосанітарного нагляду із 9 жовтня 2014 року відновила сертифікацію свинарської продукції в РФ із чотирьох українських підприємств.

Згідно з листом відомства від 9 жовтня, йдеться про два підприємства в Донецькій області - ТОВ "Салком Плюс" (Макіївка) і ВАТ "Тавр-Плюс" (Артемівськ), а також ТОВ "ВМП" (Волинська обл.) і ТОВ "Свіженька" (Чернівецька обл.).

Россільгоспнагляд зазначає, що ввезення продукції можливе лише в тушах і півтушах за наявності відбитків ветеринарних клейм.

Окрім того, до ветеринарного свідоцтва має бути оформлено підтверджувальний додаток, що сировина, з якої вироблено продукцію, що постачається до РФ, вироблена на підприємствах із вирощування свиней, розташованих в областях України, де не реєструвалися випадки АЧС у популяції домашніх і диких сприйнятливих тварин, завірений підписом і печаткою органу держветнагляду.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці січня Россільгоспнагляд звернувся з проханням до ветслужби України припинити сертифікацію експорту свинини до РФ через виявлення АЧС у Луганській області та здійснити регіоналізацію. Україна з 3 лютого припинила таку сертифікацію.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: