"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк готує до продажу на аукціоні 300 мільйонів доларів

Четвер, 9 жовтня 2014, 11:20

Цього тижня Національний банк проведе не один, а два валютні аукціони.

Про це під час зустрічі керівництва центрального банку з керівниками найбільших банків України заявив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук, повідомляє прес-служба банку.

"Ми проаналізували недоліки попереднього валютного аукціону і цього тижня проведемо два окремі аукціони: для забезпечення клієнтських заявок та для підкріплення кас банків іноземною валютою", - зазначив Писарук.

За його словами, на 9 жовтня заплановано проведення валютного аукціону для задоволення заявок банків з купівлі іноземної валюти під потреби клієнтів банків на суму 100 мільйонів доларів.

Реклама:

"З огляду на значний попит на готівковому валютному ринку з боку населення, 10 жовтня буде проведено аукціон для задоволення заявок банків з купівлі іноземної валюти під потреби кас банків на суму 200 мільйонів доларів", - зазначив він.

Водночас Писарук запевнив присутніх, що надання коштів банкам - учасникам аукціону супроводжуватиметься контролем за наявністю валюти в їх касах. 

Крім того, представники правоохоронних органів закликали керівників банків посилити контроль за незаконними фінансовими операціями, оскільки своєчасне оперативне реагування на такі неправомірні дії підвищить довіру до банківського сектору.

 "Нацбанк завжди готовий до відвертого обговорення нагальних питань та коригування нормативної бази відповідно до вимог ринку. Ми готові змінювати правила гри, якщо це допоможе економіці працювати, але ми сподіваємося на неухильне їх виконання в ці складні для країни часи",  підсумував він.

Нагадаємо, 2 жовтня відбувся валютний аукціон з продажу Національним банком 200 мільйонів доларів для підтримки кас банків та задоволення потреб клієнтів банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!