"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

EMTA припинила розрахунок курсу долар-гривня

Середа, 8 жовтня 2014, 19:07

Асоцiацiя EMTA (Trade Association for the Emerging Markets) з 1 жовтня не здiйснює розрахунок i публiкацiю курсу долара США до української гривнi.

Про це повідомляє прес-служба EMTA.

Згiдно з повiдомленням, курс не може бути розрахований через недостатню кiлькiсть котирувань, що надаються банками.

У свою чергу "Московська бiржа", яка в червнi 2013 року запустила торги трьох - i шестимiсячними ф'ючерсами на пари "долар США - гривня", повiдомила про вибiр альтернативного джерела iнформацiї про ринковий курс цiєї пари валют.

Реклама:

"Бiржа проводить активну роботу з головними учасниками ринку iз вибору джерела iнформацiї про курс i планує винести це питання на комiтет зi строкового ринку найближчим часом", - повiдомляється на веб-сайтi бiржi.

Наразi для розрахунку щоденної варiацiйної маржi як курсу долар-гривня  використовуватиметься курс, передбачений МБ.

Водночас бiржа попереджає, що через обмеження для українських банкiв на купiвлю i продаж гривнi курс у системi Reuters, передбачений методикою iндикативних курсiв, у поточних умовах може вiдрiзнятись вiд реальних курсiв укладання угод на позабiржовому ринку.

Тому його використання як цiни виконання ф'ючерсу долар-гривня зараз може бути некоректним.

При обговореннi ситуацiї з учасниками ринку бiржа послуговується тим, що ф'ючерс долар-гривня  створювався як iнструмент для розрахункiв вiдповiдної валютної пари за ринковим курсом, тому цiна виконання за ф'ючерсом має бути максимально наближена до цiни виконання безпоставкових форвардiв.

"Московська бiржа" почала торги ф'ючерсами на пару долар США - українська гривня 14 червня 2013 року. Маркет-мейкерами за новим iнструментам виступають Металiнвестбанк, ТОВ "Унiвер Капiтал" i Deutsche Bank.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!