"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продажі легкових автомобілів впали на 53%

Середа, 8 жовтня 2014, 17:30

За підсумками 9 місяців 2014 року дилерам вдалося реалізувати трохи більше 73 тисяч автомобілів, що на 53% менше показника минулого року.

Про це повідомляє інформаційно аналітична група AUTO-Consulting.

Як зазначається, у вересні дилерам не вдалося подолати негативну динаміку і продажі нових авто продовжили зниження. Спільними зусиллями вдалося реалізувати 5,681 тисяч нових авто, що на 58% менше показника минулого року.

"Не дивлячись на початок осіннього бізнес-сезону, вересневі результати виявилися навіть нижче, ніж у серпні, що свідчить про системну кризу. Не допомогли розворушити ринок навіть курсові "гойдалки", які завжди активізували автопродажі", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Також наголошується, що ринок нових авто відчуває величезні труднощі, але тим не менш, є бренди які змогли поліпшити свої позиції навіть в такий складний час.

Так, за підсумками вересня лідером в Україні стала Toyota, якій вдалося зайняти 15,4%. Друге місце на ринку зайняв ЗАЗ, а на третьому - Hyundai. Позиції решти брендів змінювалися залежно від маркетингової політики.

"Феноменальний ривок на падаючому ринку зробили дилери преміальних авто. Чи то покупці вирішили, що життя коротке і потрібно встигнути поїздити на хороших авто, чи то чиновники нової генерації вже встигли розбагатіти, але продажі Audi, Mercedes-Benz, BMW, Lexus буквально "вибухнули" , - зазначають у компанії.

На цьому тлі дуже дивними виглядають слабкі показники Land Rover і Porsche, які чомусь відстали від "колег по цеху".

"Очевидно, що споживчий попит в новому сезоні і за новими цінами сильно змінився. В лідерах вже зовсім інші авто та інші бренди", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: