"Київенерго" прогнозує початок опалювального сезону в листопаді

Середа, 8 жовтня 2014, 13:33

Компанія "Київенерго" прогнозує початок опалювального сезону 2014-2015 в Києві на початку листопада.

Про це на прес-конференції сказав директор СВП "Київські теплові мережі" Євген Глушак, пишуть "Українські новини".

"Цього року аналіз температур жовтня дає нам можливість розраховувати, що опалювальний сезон ми розпочнемо в перших числах листопада. Прогноз вказує, що після сьогоднішнього похолодання нас очікує потепління, так зване "бабине літо", і у нас є можливість заощадити газ, не втрачаючи комфортного стану будинків", - сказав він.

Так, економія газу буде на 1 місяць.

Реклама:

Він додав, що ніколи ще "Київенерго" спільно з КМДА настільки скрупульозно не готували будинки до опалювального сезону і ніколи так скрупульозно не відносилися до видачі житлово-експлуатаційними організаціями актів готовності, що, за його словами, також дасть можливість на 30-40% заощадити використання теплоенергії.

Крім того, для стабільного проходження опалювального сезону, за словами Глушака, ведеться робота з придбання резервного палива - мазуту.

В даний момент в резервуарах ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 перебуває порядку 53 тис. тонн мазуту (що дасть можливість опалювати місто 4-5 днів).

"Виходячи з цього, у мене є оптимістичний прогноз, що нам вдасться не понизити температуру в квартирах нижче +18 градусів", - підкреслив він.

Разом з тим Глушак підкреслив, що зниження температури набагато краще відобразиться в стабільності проходження прийдешнього опалювального сезону, ніж використання споживачами електричних теплових приладів і газових плит доя обігріву своїх будинків і квартир.

Як повідомлялося, в середу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про право місцевих органів самоврядування приймати рішення про початок опалювального сезону в разі зниження температур протягом трьох днів.

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко впевнений в успішному проведенні опалювального сезону в столиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: