"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Західні регіони весь час будують більше

Вівторок, 7 жовтня 2014, 12:58

Темпи будівництва житла у 2012-2013 роках нарощувалися переважно у західних регіонах України.

Про це під час круглого столу ГО "Вільна генерація" заявив президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Іван Салій.

"Є регіони, які житло взагалі не будують. І це регіони, такі  як Запорізька область чи Луганська область. В Запорізькій області побудовано за 2013 рік 0,04 метра на одного мешканця", - зазначив він

"Західні регіони, як кажуть, немає економіки і вони дотаційні. Але у них зовсім інший менталітет, і культура побуту інша. І мотивація інша. Вони весь час будують, більше, ніж в середньому по Україні", - каже Салій

Реклама:

А східні, за його словами, багато з яких є депресивними, фактично сидять на сировині, будівельних матеріалах, і не можуть побудувати собі житло.

Натисніть для збільшення 

"Білорусь будує приблизно 0,7 на одного мешканця, Росія - 0,4. Китай - більше 1 метра! В Європі до сьогоднішнього дня -1 метр. А ми не можемо навіть уявити, де знаходимося", - підкреслює експерт.

За словами Салія, держава в цілому будує 0,1 метра на одного мешканця. Утім, він запевняє, що це, насправді, маніпуляції зі статистикою.

"Так це дядько в селі побудував хату, оформив і влада відзвітувала, що ми щось будуємо... Вони почали додавати до статистики житло, яке побудовано без дозволів. За 20 років таких випадків зібралося - хто дачу, хто будиночок. А зараз на усіх тиснуть оформлювати. Тож у нас звітують не за побудованим житлом, а за оформленим", - зазначає він. 

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!