Яценюк обговорив із Нуланд продовження газових переговорів

Понеділок, 6 жовтня 2014, 20:43

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк обговорив з помічником Державного секретаря США Вікторією Нуланд стан виконання українсько-американських домовленостей, спрямованих на підтримку процесу реформ в Україні.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Прем’єр-міністр висловив переконання у необхідності ухвалення чинною Верховною радою пакета антикорупційних реформ, який виноситься на розгляд на позачерговій сесії парламенту у вівторок.

Яценюк підтвердив рішучу налаштованість української сторони провести вільні та прозорі вибори до Верховної ради, за результатами яких має бути сформована міцна проєвропейська коаліція.

Реклама:

"Уряд має напрацьовані пакети податкової та бюджетної реформи, які будуть невідкладно подані на розгляд нового складу парламенту", - наголосив прем’єр-міністр.

Яценюк підтвердив готовність до продовження разом з Європейською Комісією переговорів з російською стороною щодо постачання природного газу з РФ.

"Українська сторона готова до взаємоприйнятного рішення на засадах ринкового формування ціни на газ і його транзит", - зазначив прем’єр.

Яценюк також обговорив з Нуланд питання співпраці з міжнародним співтовариством у наданні гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам та населенню, яке потерпає від керованих Росією терористів.

"Прем’єр наголосив на необхідності неухильного виконання Російською Федерацією домовленостей щодо припинення вогню та окремо відзначив ключову важливість відновлення контролю над українсько-російським державним кордоном", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!