СЄПЕК Курченка стане Premier Oil Group

Неділя, 5 жовтня 2014, 16:23

Група СЄПЕК бізнесмена Сергія Курченко може бути перейменована в Premier Oil Group.

Про це пише РБК.

Про те, що Курченко задумав ребрендинг свого бізнесу, розповіли два джерела в оточенні бізнесмена. За їх даними, тепер його активи об'єднує Premier Oil Group. Журналісти виявили її сайт primoleum.com.

За даними бази доменів who.is, домен primoleum.com був зареєстрований 31 березня на ТОВ "ГазНефть-Сервіс", яка є керуючою компанією холдингу "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" Курченко, а також була його представництвом в Росії.

Реклама:

В якості власника домену вказується гендиректор ДПС Ірина Румянцева, її адреса закінчується на @vetekgroup.com.

Головний офіс Premier Oil Group розташовується за адресою: Москва, Пресненська набережна, 10, блок "С", поверх 46, йдеться на сайті, - саме тут знаходиться московський офіс Курченка. Як зазначається на сайті, у групи є також представницький офіс в Токіо.

На сайті Premier Oil Group називалася "міжнародною групою компаній, що  динамічно розвивається в області трейдингу і сировинних товарів", що працює з 2003 року. Основними напрямами її бізнесу були вказані фізична торгівля сировиною, логістика та дистрибуція, а також ритейл.

Головними активами групи називалися ТОВ "Торговий дім "Нафтогаз", яке постачає нафтопродукти всередині Росії, є великим постачальником до Криму, ТОВ "Прем'єр Ойл" (поставки палива на російські АЗС), а також гонконгська Asiana Global Limited, яка займається міжнародними Трейдингові операції і поставками палива в Україну.

Серед своїх партнерів Premier Oil Group вказувала нафтові компанії "Роснефть", ЛУКОЙЛ, "Білоруську нафтову компанію", а також трейдерів Vitol, Litasco, Glencore, Trafigura і компанію "Сибур".

Як зазначається, до квітня 2014 року ТОВ "Прем'єр Ойл" носило назву "С-Телеком" і займалося будівництвом.

Одночасно із зміною назви 100% частку "Прем'єр Ойл" придбав громадянин Білорусії Микола Василевич. У 2013 році Василевич очолив напрямок збуту нафтопродуктів СЄПЕКа.

Його знайомий підтвердив, що бізнесмен купував цю компанію, але, за його словами, недавно перепродав її.

Василевич не працює з Курченко, як мінімум, із зими 2013 року, стверджує співрозмовник. А джерело в ДПС каже, що Василевич пішов навесні цього року. З самим Василевичем зв'язатися не вдалося.

Гендиректором "Прем'єр Ойл" значиться Ігор Руденко. Він до лютого 2014 року працював в "Роснефти", а після того його ім'я згадувалося в оголошеннях про купівлю АЗС та нафтобаз в центральній Росії.

На сайті Premier Oil Group стверджується, що вона забезпечує 75% постачань нафтопродуктів в Крим - залізницею і потім через поромну переправу в Керчі, а також морськими танкерами.

Структури Курченка поставляють на півострів близько 20 тисяч тонн нафтопродуктів на місяць, підтверджують два джерела на російському нафтотрейдерському ринку Росії.

За даними української "Консалтингової групи А-95", місячний обсяг споживання палива в Криму становить 32-35 тисяч тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: