"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В окупованому Криму знову подорожчали продукти

Неділя, 5 жовтня 2014, 11:14

Продукти на окупованому півострові Крим знову подорожчали, бо Україна змінила митні правила.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Товари, які ввозять на окуповану територію, вимагають декларування. Нестача продуктів і побутових товарів миттєво далися взнаки.

Кримчани не встигають звикати до нових цінників. А з тих пір, як почали діяти нові митні правила, поставки товарів з України значно скоротилося, а ціни - знову стрибнули.

Реклама:

"Ціни щодня зростають. Цукор вчора був 35, а сьогодні - 40. Варена ковбаса біла 284, а зараз 315", - кажуть кримчани.

Подорожчало м'ясо, овочі, картопля, цукор. Найбільший стрибок цін в управлінні статистики Криму зафіксували на фрукти. Вони подорожчали в півтора разу. Ще кілька днів тому банани в Криму коштували майже вдвічі дешевше.

Зараз покупці називають їх золотими і проходять повз прилавки з екзотичними фруктами. Однак тепер не всім по кишені навіть прості помідори і огірки. Продавці скаржаться - люди стали купувати значно менше.

Найбільш нестабільна ситуація на молочному "фронті", оскільки Крим на 90% залежав від поставок молочки саме з України. Літр молока коштує понад 20 гривень.

Експерти радять кримчанам зняти рожеві окуляри і готуватися до зими. Схеми поставки товарів з України зруйновані, а з Росії - так і не налагоджені. Адже єдиний шлях звідти на півострів - Керченська поромна переправа - вже зараз через шторми працює з перебоями. Взимку ж чекати милості від природи взагалі не варто.

Тому жителям анексованого Криму потрібно готуватися до дефіциту і божевільних цін, йдеться в сюжеті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!