"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ощадбанк" залучив рефінансування НБУ на 20 мільярдів

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 20:57

"Ощадбанк" в січні-жовтні 2014 року залучив рефінансування Національного банку в сумі близько 20 мільярдів гривень.

Про це повідомив глава правління кредитно-фінансової установи Андрій Пишний, передає "Інтерфакс-Україна".

"Обсяг рефінансування, який був отриманий банком у 2014 році, якщо брати загальний вал, близько 15 млрд гривень... Загальний обсяг рефінансування з урахуванням НАКу близько 20 млрд гривень", - сказав він журналістам у п'ятницю ввечері.

При цьому, за його даними, "Ощадбанк" сформував портфель ОВДП в розмірі близько 16 млрд гривень.

Реклама:

Глава правління "Ощадбанку" не назвав суму очікуваної докапіталізації фінустанови за підсумками проведеного стрес-тестування, але підкреслив, що потреба в додатковому капіталі пов'язана з окупацією Криму і Донбасу.

"Ця сума буде абсолютно адекватною з точки зору оцінки за результатами стрес-тестування очікуваних втрат, які будуть понесені банком, в зв'язку з анексією Криму, Донецьком і Луганськом... це буде досить відчутна цифра", - сказав Пишний.

"Уряд як будь-який відповідальний і ефективний власник і акціонер проводитиме докапіталізацію", - запевнив він.

Заступник глави правління "Ощадбанку" Антон Тютюн зазначив, що ліквідність банку не викликає побоювань: клієнти йдуть в державний Ощадбанк, "як в тиху гавань".

Глава правління "Ощадбанку" також повідомив, що банком завершується підготовка позову до Росії щодо втрат, понесених фінустановою через анексії Криму.

Кажучи про роботу відділень "Ощадбанку" в зоні АТО, Пишний зазначив, що згідно з діючими правилами глава банку самостійно визначає можливість функціонування відділень на ризикованих територіях.

"Жодне відділення на тій території яка на сьогоднішній день становить небезпеку для українських громадян, для збереження цінностей не функціонує... Жодне відділення не функціонує там, де є небезпека і там де немає потреби з точки зору державного інтересу", - сказав він.

При цьому він зазначив, що на територію, яка не контролюється українською владою, готівка не завозиться.

"Ощадбанк" заснований в 1991 році. Його єдиним власником є держава. Згідно з даними Нацбанку, на 1 липня 2014 року за розміром загальних активів "Ощадбанк" займає 2 місце (115,648 млрд гривень) серед 173 діючих в країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!