За віялові відключення енергосистем полетять голови - Яценюк

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 16:13

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяє, що "полетять голови" чиновників в разі відключення енергосистем через закінчення запасів на станціях.

Про це він сказав на засіданні Енергетичного штабу в Києві.

Зокрема прем'єр зажадав від представників НКРЕ і Міненергвугілля невідкладного прийняття рішень щодо забезпечення електрогенеруючих компаній паливом.

"Я попереджаю, якщо ви допустите віялове відключення енергосистеми - полетять голови і не тільки. Я буду вимагати від прокуратури притягнення до кримінальної відповідальності", - сказав він.

Реклама:

"Два місяці я з вами говорю: "хлопці, знайдіть рішення, тому що запасів на станціях на 5-7 днів". Ви мені розповідаєте сон старої кобили. Від ваших розповідей вугілля не додається жодного"​​, - додав він.

За словами присутнього на засіданні заступника міністра енергетики Вадима Уліда, до кінця року Україні необхідно імпортувати 2,8 млрд тонн вугілля.

Також він повідомив, що холдинг ДТЕК українського бізнесмена Ріната Ахметова може вже найближчим часом відключити свої станції, якщо не вирішиться питання з оборотними коштами.

На засіданні також був присутній керівник ДТЕК Максим Тимченко, який заявив про дефіцит фінансових коштів для закупівлі вугілля і в черговий раз зажадав від НКРЕ перерозподілити кошти від інших видів електрогенерації на користь теплової.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: