Енергоатом: ми віддаємо гроші не "холдінгу Путіна", а чеській компанії

Четвер, 30 жовтня 2014, 20:58

НАЕК Енергатом називає пересмикуванням інформацію про замовлення обладнання у "холдинга Путіна" на чверть мільярда.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби.

"В часи глобалізації світової економіки, питання того, хто є власником акцій тієї, чи іншої компанії, видається вторинним, значно важливіше розуміти, згідно із законами якої країни працює підприємство і де воно сплачує податки", - повідомляє прес-служба.

"Skoda JS a.s. як юридично, так і фактично є чеською компанією, котра працює згідно із нормами та вимогами Європейського Союзу, членом якого є Чехія", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Таким чином, співпраця між Енергоатомом та Skoda JS a.s. регламентована європейським законодавством і захищена від прямого впливу власника компанії, яким дійсно є російське ВАТ "ОМЗ".

У прес-службі наголосили, що Енергоатом "віддасть чверть мільярда" не "холдінгу Путіна", а чеській компанії, власником акцій якої є російське ВАТ "ОМЗ", або, як наполягає інтернет-видання, "холдінг Путіна".

Також зазначається, що Енергоатом працює з компанією Skoda JS a.s. вже близько 20 років, тобто ще з тих часів, коли остання ні прямо, ні опосередковано, не належала російському холдингу ОМЗ (отримав контроль над Skoda JS a.s. в 2004 році).

"Якщо слідувати логіці видання, всі чотири українські атомні електростанції мають негайно припинити виробляти електроенергію, адже на даний час українські АЕС працюють здебільшого на російському ядерному паливі. Зрозуміло, що наслідки подібного рішення будуть катастрофічними для України і лише потішать ворогів нашої державності", - йдеться у повідомленні.

Раніше ЕП писала, що НАЕК "Енергоатом" уклало угоду з фірмою "Skoda JS a.s." на закупівлю обладнання для Запорізької АЕС загальною вартістю 13,62 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!