Дубина відсудив у "Нафтогазу" 23 мільйони. За "ефективне управління майном"

Четвер, 30 жовтня 2014, 16:49

Екс-голова НАК "Нафтогаз України"  Олег Дубина відсудив у держкомпанії 22,7 мільйона гривень матеріальної допомоги за "ефективне управління держмайном".  

Про це свідчить ухвала Апеляційного суду міста Києва від 9 жовтня, яка є в розпорядженні "Економічної правди".

Зазначеною ухвалю Апеляційний суд відхилив раніше подану скаргу НАК "Нафтогаз України" на рішення Шевченківського районного суду Києва від 25 липня 2014 року щодо задоволення позову Дубини про стягнення з НАК матеріальної допомоги.  

Попереднє рішення Шевченківського районного суду Києва від 25 липня Апеляційний суд залишив без змін.

Реклама:

Так, у червні цього року Дубина звернувся до суду з позовом до "Нафтогазу" про стягнення заробітної плати. 25 липня Шевченківський суд задовольнив вказаний позов частково.

Зокрема, було прийняте рішення про стягнення на користь Дубини 22,678 мільйона гривень. Таку суму за трудовим контрактом екс-голова НАК повинен був отримати у якості матеріальної допомоги за ефективне управління державним майном у 2009 році.

Суд встановив, що зміст трудового контракту, який був підписаний 2008 року між Дубиною та Мінпаливенерго, не суперечить актам цивільного законодавства.

Цим контрактом було передбачено, що керівнику НАК "Нафтогаз України" виплачується матеріальна винагорода "за ефективне управління державним майном" – за рахунок частини прибутку, що залишається у розпорядженні компанії. Так, розмір винагороди становив 1% від чистого прибутку.

Відповідно до звіту про фінансові результати за 2009 рік, розмір чистого прибутку НАК "Нафтогаз України" становив 2,267 мільярда гривень.

За словами співрозмовника з НАК "Нафтогаз", юристи компанії будуть оскаржувати це рішення в наступній інстанції.

Як відомо, Олег Дубина перебував на посаді керівника НАК "Нафтогаз України" з грудня 2007 до березня 2010 року. Згадуваний трудовий контракт між Дубиною і профільним міністерством був підписаний в листопаді 2008 року.

З ухвалою Апеляційного суду можна ознайомитися тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: