У Бундестазі запевнили, що Європа допоможе Україні заплатити за російський газ

Понеділок, 27 жовтня 2014, 20:10

Європа допоможе Україні вирішити газову суперечку з Росією фінансово.

Про це заявив депутат Бундестагу від проурядової партії ХДС/ХСС Карл-Георг Вельманн, повідомляє ТСН.

Як зазначається, на останніх газових переговорах між Україною і Росією за посередництвом єврокомісії визначили зимову ціну для України - 385 доларів за тисячу кубометрів. До нового року Україна хоче закупити до чотирьох мільярдів кубометрів газу. Для цього запросила в Єврокомісії фінансової допомоги в два мільярди євро.

Депутат не сумнівається - гроші будуть, можливо і з іншого джерела. Посередником між Нафтогазом і Газпромом можуть стати європейські компанії. Таку пропозицію робила Єврокомісія, однак Росія її відхиляла. Переговори про це тривають.

Реклама:

"Найважливіше зараз - сформувати стабільний уряд і стабільну парламентську більшість. Україна повинна розпочати широкі і частково болючі реформи. Щоби реалізувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом", - сказав Вельманн.

"Україна має європейську перспективу, однак перед Україною стоять великі завдання, які їй треба виконати. Ми будемо допомагати, також фінансово. Це стосується і енергетичних питань зараз і наступної зими", - додав він.

Раніше федеральний канцлер Німеччини Вернер Файман заявив, що Австрія може профінансувати газові поставки з Росії в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!