"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ взялася за приналежність "Брокбізнесбанку" Курченку

Понеділок, 27 жовтня 2014, 11:23

Служба безпеки України ініціювала розгляд Антимонопольним комітетом України справи стосовно факту придбання без відповідного дозволу акцій АТ "Брокбізнесбанк" рядом столичних комерційних установ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначає відомство, приводом для перевірки стали виявлені СБУ ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Встановлено, що у серпні 2013 року відповідні комерційні структури, фактично пов’язані між собою, набули контролю над АТ "Брокбізнесбанк" з порушенням встановленого законодавством порядку - без обов’язкового в таких випадках дозволу органів Антимонопольного комітету України.

Реклама:

За такого роду порушення, допущені суб’єктами господарювання, законодавством передбачено штрафні санкції в розмірі 5% від їхнього річного обороту.

У рамках вказаної справи здійснюється перевірка інформації про ймовірну підконтрольність зазначених комерційних структур бізнесмена Сергію Курченку.

Нагадаємо, "Брокбізнесбанк" працював на ринку України з 1991 року і входив до групи великих банків. Основним власником банку є група ВЕТЭК Курченка.

Як відомо, 11 червня Нацбанк ухвалив рішення ліквідувати неплатоспроможний "Брокбізнесбанк".

Нагадаємо, управління фінансових розслідувань Міндоходів виявило причетність службових осіб "Брокбізнесбанку" до "відмивання" коштів на суму понад 50 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: