Росія ввела заборону на імпорт м'яса з Молдови

Понеділок, 27 жовтня 2014, 09:23

Россільгоспнагляд з 27 жовтня призупинила поставки м'яса з Молдови.

Про це говориться в повідомленні відомства, пише "ТАСС".

"27 жовтня ми закриваємо все м'ясо за результатами інспекції в Молдові", - раніше повідомив керівник служби Сергій Данкверт.

Керівник відомства зазначив, що перевірку Россільгоспнагляд проводив спільно з білоруськими колегами.

Реклама:

"Це, в основному, йшло на Білорусь, так як у них більш ліберальний режим контролю", - пояснив співрозмовник агентства.

Данкверт зазначив, що в ході перевірки встановлено випадки поставок через Молдову небезпечної м'ясної продукції, зокрема, закуповуваної оптовиками на звичайних сільських ринках.

"Виявлені випадки поставки з Молдови м'яса невстановленого походження, небезпечного в ветеринарно-санітарному відношенні", - пояснив він.

Також встановлено випадки недостовірної ветсертіфікаціі м'ясної продукції. На ряді молдавських підприємств виявлена ​​невідповідність їх виробничих можливостей і обсягів відправленого в Росію м'яса, повідомив він результати інспекції.

Нагадаємо, Россільгоспнагляд ввів з 18 липня тимчасові обмеження на ввезення до Росії свіжих фруктів з Молдови, мотивуючи ці заходи недотриманням російського законодавства в сфері якості та захистом інтересів споживачів.

Мінекономрозвитку РФ також підготувало проект постанови уряду про скасування нульових ставок мит на ввезення низки товарів з Молдови, в тому числі вина, м'яса, овочів, фруктів і зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: