"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Залізниця скупилася запчастинами у регіоналів майже на 50 мільйонів

Субота, 25 жовтня 2014, 12:35

ДП "Одеська залізниця" за результатами тендеру уклала угоди на постачання запчастин на загальну суму 54,16 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено запасні частини до пасажирських вагонів, опис комплектів з цінами внизу.

Більшу частину коштів - 48,32 млн грн. - отримає запорізьке ТОВ "НВП "Ріст", фірма є власником "Вільнянського машинобудівного заводу" (Вільнянськ, Запорізька обл.), разом з яким входить створила асоціацію "Ріст-Холдинг", яка займається виготовленням товарів для залізниці.

Реклама:

Власниками фірми "Ріст" і заводу є Любов Паронова і Костянтин Лебідь. Паронова є депутатом Вільнянської міськради від Партії регіонів, Лебідь - Вільнянської районної ради, також від ПР.

Майже по всіх лотах, виграних "Ростом", єдиним конкурентом стало ПАТ "Юнікон".

У 2010 р. до складу засновників цієї компанії увійшла Тетяна Дубина - дружина Олега Дубини, який очолював "Нафтогаз України" в останньому уряді Юлії Тимошенко. Хто наразі є акціонерами ПАТ - невідомо, оскільки на SMIDA вони зазначені як чотири фізичні особи без розкриття імен.

Ще 5,84 млн грн. отримає ТОВ "НТП "Трансінвест". Фірма була заснована влітку цього року: компанію зі статутним капіталом 100 тис грн. зареєстрували 24 липня у Києві. Власником і директором записаний Костянтин Вікторович Глоба.

Конкурентом фірми на виграному лоті були "Ріст" і ТОВ "ЕК "Зеніт", що належить до групи фірм, пов’язаних з народним депутатом Олександром Єдіним, відомим як партнер родини покійного гендиректора "Укрзалізниці" й міністра транспорту Георгія Кірпи. "Зеніт" відомий тим, що регулярно розігрує тендери залізничників із фірмами групи - "Локомотивом" і "Квазар Комплексом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!