"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономторгівлі каже,що не скаржилося на Росію в СОТ

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 17:55

Скарга, відповідно до правил та процедур врегулювання суперечок, до СОТ не подавалась.

Про це йдеться у повідомленні на сайті міністерства.

Як зазначається, у зв’язку з розповсюдженням інформації в ЗМІ стосовно подання скарги до СОТ із приводу заборони РФ ввезення рослинної продукції з України, включаючи транзит, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомляє, що скарга, відповідно до Правил та процедур врегулювання суперечок, до СОТ не подавалась.

"До процедури врегулювання суперечок країни звертаються у випадку безрезультативності консультацій та вичерпання всіх інших можливостей врегулювання проблеми",- йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно зі встановленою практикою СОТ, початковим етапом є направлення запитів, коментарів до члена СОТ, який застосував захід, що створює бар’єри у торгівлі.

Відповідний запит від України до російського пункту запитів СОТ був направлений.

Наступним етапом стануть консультації з метою врегулювання проблеми й розгляд торговельного занепокоєння у профільних Комітетах СОТ, Раді торгівлі товарами та Генеральній раді СОТ.

Нагадаємо, 23 жовтня Мінапк повідомило, що Україна звернулася до СОТ щодо порушення Росією Угоди та Міжнародних стандартів через заборону Россільгоспнагляду на постачання та транзит рослинної продукції з України до Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: