"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Авакова хочуть обмежити російський капітал в українських ЗМІ

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 17:36

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що участь російського капіталу в українських ЗМІ треба обмежити на законодавчому рівні.

Про це він сказав на брифінгу в МВС, передає "Укрінформ".

"Я думаю, що після виборів у Верховну раду необхідно буде поставити питання про те, щоб заборонити мовлення на території України тих ЗМІ, які мають власність РФ, оскільки це безпосередньо впливає на інформаційну безпеку нашої країни", - заявив Геращенко.

Він навів приклад Держдуми, яка в першому читанні ухвалила законопроект, що забороняє мати більш як 20% іноземних інвестицій в російських ЗМІ.

Реклама:

"Думаю, що Україна має відповісти так само. Причому стосуватися це має тільки частки російського капіталу в тих ЗМІ, які ведуть агресивну брехливу пропагандистську кампанію проти України", - відзначив радник глави МВС.

Водночас, за його словами, подібна заборона має поширюватися не на увесь іноземний капітал, а виключно на російський.

"Ми говоримо не про заборону мовлення, а про те, що треба обмежувати участь частки іноземного капіталу, причому конкретно російського. Я не проти щоб до нас приходило бі-бі-сі, придбавало якийсь канал і віщало тут за європейськими принципами. Я проти того, щоб у нас отримувалися канали або частки в ЗМІ з боку тих компаній, які мають відношення до Росії", - підкреслив Геращенко.

На його думку, під подібні обмеження має потрапити телеканал "Інтер". "Телеканал "Інтер" є українським, але на 29% належить російському каналу "ОРТ", і, як ви бачите по інформаційній політиці телеканалу, всіляко намагається знищувати проукраїнські, патріотичні сили, які безкомпромісно боролися на Майдані за скидання режиму Януковича", - заявив Геращенко.

"Наші ЗМІ потребують оздоровлення, причому на законодавчому рівні, у тому числі для виявлення кінцевих власників каналів. Треба, подібно до реєстрів власників нерухомості, відкрити офіційно інформацію, який канал кому належить", - підсумував він.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: